Здравословен вегетариански шницел

12/01/2018
Ивв
отИввНовак56275
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • жълти чушки - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • кашкавал - 150 г пушен
  • сол
  • бял пипер
  • олио - за пържене или зехтин
  • За украса
  • маруля - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде и се оставят да се отцеждат около 10-на минути.

Чушките се почистват, режат се на кубчета и се смесват в купа с настърганите тиквички.

Към зеленчуците се добавят яйцата, брашното, настърганият кашкавал и се овкусява със сол и пипер.

От сместа се правят плоски кюфтенца, които се пържат в тиган с малко сгорещено олио или зехтин.

След като се изпържат от едната страна за 3-4 минути, се обръщат и се пържат още за 2-3 минути.

Изваждат се в чиния с кухненска хартия или салфетка, за да се отцедят от мазнината.

При сервиране може да се украсят по желание с лист маруля.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар