Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско контрафиле с горчица и мед

Свинско контрафиле с горчица и мед

Bilyana TodorovaBilyana Todorova
Новак
322720
Свинско контрафиле с горчица и мед
Снимка: Bilyana Todorova
1 / 6
15/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сочно и ароматно контрафиле - тайната е в маринатата"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 500 г
  • дижонска горчица - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мед - 1 ч.л.
  • вино - да покрие дъното
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото заедно с чесъна, за да му се отвори вкусът, след което добавяме горчицата и меда.

Пържолките овкусяваме със сол и черен пипер, след което намазваме обилно с маринатата.

Поливаме с вино и вода, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180 градуса.

Накрая допичаме без фолио до златист цвят.

Може да се направи и цяло свинско контрафиле, като се шпикова с чесън и масло и след това се намаже с маринатата и престои няколко часа.

Свинското контрафиле с горчица и мед е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! Бяло или червено вино използвате? Благодаря.
15.05.2023 22:30