Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)

12/01/2018
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор43866735181
"Грабвайте две бири и идвайте да проверим тези картофи дали наистина се топят в устата "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 743
  • Преглеждания за месеца29742
  • Преглеждания за седмицата4721
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

  • картофи - 6 - 7 бр. средно големи
  • мащерка - 4 стръка наситнена прясна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • масло - 50 г + 3 с.л. олио
  • телешки бульон - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;
Керамична тавичка около 28/20 см.

Картофите се обелва и срязват през средата на големи кубчета. Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета.

Загрява се маслото с олиото в тиган и се поставят картофените кубчата, за да се запечатат от двете страни до хубаво златисто. Странично не се пържат.

Изваждат се и се подреждат кубчетата едно до друго, като не се застъпват в тавичката. Поръсват се наситнената мащерка и се заливат с топъл бульон и пресован чесън. Върху всяко кубче картоф се поставя по малко парче масло.
Пече се на 180 градуса до готовност.

Източник: Delish

Забележка: Ползвала съм суха мащерка /3 хубави щипки/ поради липса на прясна;

Телешкия бульон - кубче Knorr;

Fondant от френски език означава топящ се и оттам и името на тези уникални картофи Топящи или разтапящи се картофи. Идва от фондю, (Fondre - фр. ез.) нещо, което се топи при високи градуси.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар