Френска плодова пита

12/01/2018
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2101250
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • маслено тесто - 350 г богато
  • ябълки - 5 бр.
  • пудра захар - 25 г
  • краве масло - 50 г разтопено
  • кайсиев мармалад - 3 с.л.
  • вишновка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на много голям тънък кръг около 30 см. Сложете го върху тава, обърната с дъното нагоре, и орежете краищата с нож, за да се получи идеален кръг.

Обелете ябълките, махнете сърцевината и ги разделете на половинки, след което ги нарежете на много тънко. Една част от ябълките ги нарежете на едро и ги скупчете в средата на блата. Наредете резените в кръгове върху блата, като започнете на 3 см от ръба и се предвижвате към центъра, като малко се застъпват.

Повдигнете краищата на тестото, за да направите ръб около ябълките. Поръсете със захарта и разтопеното масло.

Печете около 45 минути.

Разтопете мармалада с вишновката и намажете ябълките. Печете още 10 минути, докато глазурата леко се карамелизира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар