Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Мързелив Уелингтън

Мързелив Уелингтън

ВикторияВиктория
Новак
1
Мързелив Уелингтън1 / 2
17/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • бутертесто - 400 г
  • яйце - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картоф - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. малка
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се зеленчуците на малки до средни по големина кубчета. Запържват се за 5-8 минути, а след това се добавят две щипки от чубрицата и малко черен пипер на вкус. Дърпа се от огъня, слага се малко сол и се разбърква.

В купа се изсипва каймата и се добавя малко по малко от зеленчуците, разбърквайки добре (на ръце или с бъркалка). В купичка се разбива леко яйцето, като се изсипва половината при каймата. Добавя се грахът и се подправя с още малко подправки на вкус, всичко се разбърква.

Разточва се тестото на правоъгълник. Поставя се каймата по ширина, оформяйки малко пънче. Намазват се страните на тестото с малко от останалото яйце.

Завива се добре и се премества в тавичка, в която сме поставили хартия за печене.

Правят се дупки на места по дължина с вилица, за да излиза парата отвътре и се правят много нежни шарки по тестото с ножа. Намазва се всичко с останалото яйце и се поръсва с малко сол.

Ястието се пече за около 40 минути на 180 градуса, кат ако не искате да препичате коричката на рулото, можете да го завиете с малко фолио, щом достигне желания от вас цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: