Пилешки воденички и сърца с пресен чесън

12/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор3083011753
"Сочни и ароматни, ароматни и неустоими - както и да ги опишете, няма да сбъркате - невероятни са "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца457
  • Преглеждания за седмицата199
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 200 г
  • пилешки сърца - 350 г
  • масло - 70 г
  • олио - 30 мл
  • пресен чесън - 7 - 8 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • червен пипер - едросмлян или на люспи - 2 щипки
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте добре пилешките дреболии и отцедете хубаво от водата и кръвта. Сърцата разполовете, а воденичките нарежете на 3. Сложете двата вида пипер и малко сол и разбъркайте.

2. Накълцайте пресните чесън и лук и ги поставете на умерен огън в олиото и половината масло. Ръснете малко сол, за да омекнат по-бързо.

3. След минута добавете сърцата и воденичките и запържете за още минута-две, след което сложете и останалото масло. Намалете огъня и гответе под капак 10 минути.

4. Сипете виното и малко вода и продължете готвенето още 30-40 минути на тих огън, като от време на време наглеждате и сипвате по малко водичка, за да не потъмнява много маслото.

5. Щом пилешките дреболии са омекнали и останали на мазнина, ги отстранете от огъня и оставете да постоят така няколко минути, без да махате капака на тенджерката.

6. Сервирайте, поръсвайки с прясно накълцан магданоз. Чудесно предястие или мезенце за вино или бира.

Добър апетит.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар