Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки воденички и сърца с пресен чесън

Пилешки воденички и сърца с пресен чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пилешки воденички и сърца с пресен чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
12/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Сочни и ароматни, ароматни и неустоими - както и да ги опишете, няма да сбъркате - невероятни са"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 200 г
  • пилешки сърца - 350 г
  • масло - 70 г
  • олио - 30 мл
  • пресен чесън - 7 - 8 стръка
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • червен пипер - едросмлян или на люспи - 2 щипки
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилешките дреболии и отцедете хубаво от водата и кръвта. Сърцата разполовете, а воденичките нарежете на 3. Сложете двата вида пипер и малко сол и разбъркайте.

Накълцайте пресните чесън и лук и ги поставете на умерен огън в олиото и половината масло. Ръснете малко сол, за да омекнат по-бързо.

След минута добавете сърцата и воденичките и запържете за още минута-две, след което сложете и останалото масло. Намалете огъня и гответе под капак 10 минути.

Сипете виното и малко вода и продължете готвенето още 30-40 минути на тих огън, като от време на време наглеждате и сипвате по малко водичка, за да не потъмнява много маслото.

Щом пилешките дреболии са омекнали и останали на мазнина, ги отстранете от огъня и оставете да постоят така няколко минути, без да махате капака на тенджерката.

Сервирайте, поръсвайки с прясно накълцан магданоз. Чудесно предястие или мезенце за вино или бира.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно мезе!
23.06.2020 20:05
1