Пържен толстолоб

31/10/2012
"Толстолобът е от онези риби, които са най-вкусни пържени!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 938
  • Преглеждания за месеца595
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • толстолоб - 8 котлета
  • брашно - 3 с.л. за овалване
  • галета - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 щипки на прах
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в голям тиган. Готовите котлети толстолоб посолете, поръсете с малко черен пипер и оваляйте в смес от брашното, галетата и чесъна на прах.

Пускайте ги да се изпържат до златисто от двете страни. Поднесете пържения толстолоб с резени лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 9
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

кук
кук
28.03.2014 13:36
Аз изкисвам за няколко часа(може и за цяла нощ)в солена вода с лимон нарязан на малки парчета.Страхотен вкус!
10
1
ДИАНА
ДИАНА
16.01.2014 18:07
Още по-вкусно ще е ,ако брашното е царевично
7
0
Крайна Митева
Крайна Митева
06.12.2013 18:50
Да така е съгласна съм
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв