Бърз гювеч с пиле

31/10/2012
"Пилешкото в гювеч е страхотно вкусна рецепта, която търпи големи вариации. Затова днес ще споделим с вас тази разшкошна рецепта, която можете да си приготвите както в глинен гювеч, така и в тавичка"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 555
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 800 г - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 2 червени и 1 зелена
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • майорана - 1 ч.л. пълна
  • риган - сух
  • бял пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и ги нарежете на парчета. Сипете ги направо в дълбока тава или глинен гювеч.

Пилешкото нарежете на кубчета и ги запържете за кратко в малко сгорещена мазнина. Добавете към картофите.

Нарежете на ситно лука и чушките, а чесъна - на филийки. По желание ги запържете предварително или ги добавете направо към картофите.

Поръсете зеленчуците с натрошения бульон и останалите подправки. Долейте мазнината и разбъркайте.

Долейте около 60-100 мл вода, покрийте тавата или гювеча с фолио и сложете да се пече за около 50 минути в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар