Най-мързеливите и вкусни гювечета

13/01/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф66820822571
"Вкусни гювечета, които може да приготви абсолютно всеки, няма как да не ги опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 115
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г смес
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • бамя - 1 к.ч. (замразена)
  • грах - 1 к.ч. (замразен)
  • зелен фасул - 1 к.ч. (замразен)
  • патладжан - 1 к.ч. (замразен)
  • изсушени зеленчуци - 2 с.л. микс (праз лук, пащърнак, целина)
  • масло - 60 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домат - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Разпределяме ги в трите гювечета, предварително намазани с малко масло.

Разбъркваме замразените зеленчуци, нарязания на ситно кромид лук и също разпределяме в гювечетата.

Каймата разбиваме с малко гореща вода, трябва да се получи кашичка. Добавяме сол, черен пипер на вкус и сушените зеленчуци.

С помощта на супена лъжица равномерно разпределяме сместа в съдинките. Поливаме със струйка олио и с лъжицата разбъркваме леко.

Накрая слагаме по няколко лентички масло най-отгоре, захлупваме и слагаме в леко затоплена фурна на 60 градуса за 5 - 10 минутки. След това увеличаваме фурната на 180 - 200 градуса и печем около 50 минути.

Домата нарязваме на шайби и нареждаме по няколко най-отгоре на всяко гювече. Захлупваме и връщаме във фурната за още 5 минути.

Накрая чукваме от ниско по едно яйце, поръсваме леко със сол и черно пиперче и запичаме без капачетата, докато яйцата се забулят.

Поднасяме горещи!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар