Пържен телешки език с доматен сос

31/10/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Разкошен деликатес, който задължително поднасяме с червено вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 964
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения телешки език сварете до готовност в тенджера под налягане с малко сол или в обикновена тенджера с вода.

След това го охладете и обелете. Нарежете го на кръгчета. Загрейте малко мазнина в незалепващ тиган. Овалвайте езика в брашно и го изпържете от двете страни.

Успоредно с това може да приготвите и доматения сос. Настържете лука и пасирайте доматите. Запържете лука и добавете доматеното пюре.

Пуснете в него подправките и оставете да ври, докато се редуцира, като периодично разбърквате. Готови сос прецедете през сито, за да стане гладък.

Поднесете по няколко парчета телешки език в порция, поляни с малко от доматения сос и гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

гого
гого
21.11.2014 21:42
Вид ястие, около 500 г. Прибавяне на вода, л. Време, мин.
Месо
Говеждо 0.75 40-50
Говежди език 1.5 35-40
Свинско 0.5 25-30
Овче 0.5 25-30
Телешко 0.5 15-25
Сърце 1 20
Бъбреци 0.5 10
Език 1.5 20
Кокошка 1.0 25-35
Заек /див/ 0.5 12-15
Заек /домашен/ 0.5 12-15
Зеленчуци
Зелен грах 0.25 2-5
Зелен фасул 0.25 3-5
Фасул 1.0 40-50
Грах 1.0 45-50
Бакла 0.5 6-8
Карфиол 0.5 5-6
Зеле 0.25 6-8
Моркови 0.25 10-15
Кисело зеле 0.25 30-35
Целина 0.25 5-6
Спанак 0.25 2-3
Гъби 0.125 3-4
Цвекло 0.25 6-8
Картофи /белени/ 0.25 6-8
Картофи /небелени/ 0.25 8-10
Супи
Зрял боб (фасул) 2.0 35-40
Леща 2.0 15-20
Грах 2.0 30-40
Булгур 2.0 20-25
Грис /за една чаша/ 1.0 2-3
Овесени ядки /за една чаша/ 1.0 2-3
Юфка 1.0 2-3
Ориз /за една чаша/ 0.5 5-6
Риба 0.25 6-8
0
0
gogo
gogo
21.11.2014 21:35

време за езика
0
0
гого
гого
21.11.2014 21:39
Говежди език 1.5вода 35-40минути
0
0
иван
иван
25.03.2013 17:48
В нито една рецепта за телешки език не казвате колко да се вари...А в тенджера под налягане е много лесно да разберем кога е готов точно :)
2
1
петър
петър
29.01.2014 19:30
И аз чета и недоумявам, но просто ще потърся на друго място.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв