Шоколадов сладкиш Мадлен

31/10/2012
"Да отрежем едно парче от този шоколадов сладкиш Мадлен и на вас?"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 730
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 180 г меко краве
  • захар - 130 г
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 120 г бяло
  • шоколад - 200 г черен + 100 г течен
  • ядки - 1 ч.ч. орехови
  • сол - 1/2 к.л. хималайска
  • бакпулвер - 2 ч.л. равни
  • кафе - 2 ч.л. нес
  • плодове - горски, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На водна баня разтопете шоколада и маслото и оставете да изстине.

След това при непрекъснато разбиване добавяйте едно по едно яйцата, като разбивате след всяко.

Последователно добавяйте пресятото брашно с бакпулвера и солта, както и кафето.

Щом сместа се хомогенизира, объркайте със смлените ядки. Сипете сместа в неголяма форма за печене, застлана с хартия за печене.

Сложете да се пече в загряна на 170 градуса фурна около 25 минути. Вътрешността трябва да остане по-влажна от краищата. Поднесете шоколадовия сладкиш с украса от свежи горски плодове.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гери
Гери
02.12.2013 17:01
А захарта (освен описания и неуточнен течен шоколад)?!
Какво се случва с тези 130 гр. захар?
Приготвих го със същите състваки, но не спазих "стъпка по стъпка", наместих си захарта с яйцата, към тях прибавих шоколада с маслото и т.н.
Получи се шоколадов кейк/с.
Вкусно все пак.
0
1
мария
мария
26.08.2013 18:55
като гледам не е залята отгоре с шоколада! Значи трябва да се сложи в сместта :)
0
1
живка
живка
11.07.2013 16:13
Къде се слага течния шоколад-при маслото и черния се стапя на водна баня или служи за заливка на готовия сладкиш , както е показано на снимката ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв