Хляб с лимец, овесени ядки и мед

13/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167782149211
"Хляб с вкус на здраве и аромат на дълголетие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо312
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата221
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в купа, добавят се овесени ядки, бяло брашно и се оформя кладенче. В средата сипваме разтопено масло и мед.

Отделно се разбива яйцето с прясното мляко, сол и сипваме в купата. Накрая добавяме и бакпулвера, разбърква се добре с вилица да се получи топка тесто.

Поръсва се с малко брашно и се замесва средно меко тесто, да не лепне.

В намаслена тавичка 24 см се оформя хлябът, отгоре се намаза с малко прясно мляко и с нож се правят разрези. Поръсваме с малко овесени ядки и оставяме 10 минути да почине тестото.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути - проба с клечка да излезе суха.

Вади се от тавата, покрива се с кърпа.

Да не се реже - направо се начупва и хапваме с кеф.

Вкусно и здравословно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар