Свинско контра филе с прясно зеле

13/01/2018
Анонимен
отАнонименНовак56
"Свежа и вкусна комбинация за чревоугодници, които знаят какво искат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г контра филе
  • зеле - 1 бр. средно голяма
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр., консерва
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера с мазнината, за да се запържи. След като е почти готово месото, се слага лукът, който предварително сме нарязали на не много ситно, черният пипер и чубрицата и ги оставяме за още малко, докато леко се запържи (задуши) и лукът.

В друга тенджера прибавяме зелето, което сме нарязали на ивици, като предварително сме го поръсили с малко сол. Оставяме го да се запържи до омекването му, след като е готово, слагаме доматите от консерва, за да се запържат и те (или по точно, докато се изпари водата, която ще пуснат доматите), след това поръсваме с червения пипер, кимион, разбъркваме и наливаме малко вода, за да покъкри за още няколко минути.

Ястието се прехвърля в тава, налива се още малко вода и се слага да се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар