Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Баница с ябълки и орехи

Баница с ябълки и орехи

Ваня КьосеваВаня Кьосева
Новак
414516
Баница с ябълки и орехи
Снимка: Ваня Кьосева
1 / 2
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Сладките баници са за сладките по душа хора - като нас и вас"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1.2 кг /избелени и почистени/
  • орехи - 200 кг
  • стафиди - 100 кг /бели/
  • канела - 2 с.л.
  • захар - 10 с.л. /на вкус/
  • ванилия - 2 пакетчета
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 180 л
  • кори за баница - 400 кг
  • масло - за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвам ябълките на едрото ренде и поръсвам със захарта и разбърквам. Оставям за около 10 минути да се отдели сокът. Излишния сок го отстранявам.

Добавям орехите, стафидите, канелата, ванилиите и поливам със сгорещеното олио, като заедно с това разбърквам.

Добавям яйцата и отново разбърквам. Подготвям корите - 2х2, като нанасям плънката по дългата страна на кората, която навивам на фитил.

В намаслена тава свивам фитилите на охлювче.

Сладката баница се пече на 180 градуса за 40-45 минути, когато е готова, намазвам с масло и поръсвам с пудра захар.

Баницата с ябълки и орехи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: