Яхния с нахут, леща и киноа

13/01/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач29932133
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва през нощта.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Спанакът се измива и се нарязва на малки парченца.

В сгорещено олио се запържва лукът заедно с чилито няколко минути, докато започне да става прозрачен. Тогава се добавят кориандърът, кимионът и канелата. Разбърква се добре и се запържва още около минута.

Добавят се спанакът и доматите и се разбърква. Измива се накиснатата леща, отцежда се и се прибавя в тенджерата. Измива се киноа и се прибавя и тя.

Наливат се 2 ч.ч. вода, прибавя се оцетът, останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около половин час или докато се свари всичко.

Когато лещата е наполовина сварена, се добавя отцеденият нахут. Оставя се да се довари до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар