Жадната монахиня с орехи

13/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваИноватор592385813
"Така, като гледаме този невероятен сладкиш, монахинята е била не само жадна, но и много гладна май "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 361
  • Преглеждания за месеца1360
  • Преглеждания за седмицата608
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца – 5 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • брашно – 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • орехи – 1 ч.ч. счукани
  • за сиропа
  • захар – 1 ч.ч.
  • вода – 1 ч.ч.
  • краве масло – 60 г
  • какао – 3 с.л.
  • коняк – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете ваниловата захар и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, тук бъркате бавно отдолу нагоре в сместа с шпатула.

Накрая добавете орехите и със същите движения разбъркайте до еднородна смес.

Намажете квадратна тава 25х25 см с меко масло и сипете сместа в нея.

Поставете тавата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете за около 30 минути до готовност. Охладеният вече блат нарежете на квадратни или правоъгълни парчета.

За сиропа смесете всички съставки в малък метален съд и поставете съда на огъня, варите, докато получите гладка еднородна смес.

С готовия сироп залейте сладкиша на струйка, първо между улейчетата на нарязания блат и после върху него.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар