Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Жадната монахиня с орехи

Жадната монахиня с орехи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Жадната монахиня с орехи
Снимка: Мария Симова
2 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Така, като гледаме този невероятен сладкиш, монахинята е била не само жадна, но и много гладна май"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • какао - 3 с.л.
  • коняк - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете ваниловата захар и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, тук бъркате бавно отдолу нагоре в сместа с шпатула.

Накрая добавете орехите и със същите движения разбъркайте до еднородна смес.

Намажете квадратна тава 25х25 см с меко масло и сипете сместа в нея.

Поставете тавата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете за около 30 минути до готовност. Охладеният вече блат нарежете на квадратни или правоъгълни парчета.

За сиропа смесете всички съставки в малък метален съд и поставете съда на огъня, варите, докато получите гладка еднородна смес.

С готовия сироп залейте сладкиша на струйка, първо между улейчетата на нарязания блат и после върху него.

Жадната монахиня с орехи е чуден сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

tara31
tara31
Чудесен сладкиш стана. Добавих повече масло и сиропа е леко недостатъчен. Благодаря за рецептата!
02.03.2024 00:33
Баш Майстора
Баш Майстора
Най добрата рецепта за ненаситната монахиня
26.04.2022 19:23
2
Тодорова
Тодорова
Аз слагам 120 гр. масло в заливката.
13.02.2021 15:59
3