Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Английски черешов пай

Английски черешов пай

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34221642431
Английски черешов пай
Снимка: Анонимен
1 / 2
14/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Не може да им го отречете на англичаните - разбират от футбол и от правене на великолепни сладкиши"

Необходими Продукти

  • За сладкото от череши
  • череши - 1 кг
  • захар - 250 - 300 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • вода - 150 - 200 мл
  • За тестото
  • масло - 180 г /маргарин/
  • вода - 6 - 7 с.л.
  • брашно - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като брашното и маслото се разбиват, след това прибавяме и водата. Замесеното тесто го разделяме на две части и го оставяме за половин час.

Изчистваме черешите от костилките и ги слагаме в тенджера да поврат заедно с водата. След това прибавяме захарта и брашното и бъркаме, докато се сгъсти и стане на сладко.

Взимаме едната половина тесто и я разточваме, за да я поставим в тавата като основа, в която ще изсипем черешовото сладко.

Втората половина от тестото се разточва и нарязва на ленти, които се редят върху сладкото, като ги кръстосваме.

Печем за около 40 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: