Сурова какаова торта от оризови блокчета

14/01/2018
Ирена Христова
отИрена ХристоваЧирак371745
"Торта с интересен и неповторим вкус, която ще развълнува мнозина от вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За блата
  • оризови блокчета - 70 г натурални, без сол
  • разтопен мед - 2 - 3 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л. разтопено
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • натурално какао - 2 с.л.
  • канела - щипка
  • За крема
  • тиква - 400 г сварена
  • чиа - 1 с.л.
  • ябълково брашно - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. натурално
  • канела - 1 щипка
  • [за декорация
  • кокосови стърготини - или ядки
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших тиквата на уред за готвене на пара, но можете и да я сварите. Сварената ще поеме малко повече вода и имайте предвид това, за да добавите повече чиа или брашно, до получаване на желаната гъстота.

През това време направих блата, като смелих в блендер оризовките. Добавих останалите продукти. Количеството на водата е до получаване на мокри трохи за много гъсто тесто. Така че не прекалявайте с нея. Просто да даде влажност на тестото.

В тава разстелете сместа и притиснете с лъжица, заравнете хубаво блата и оставете в хладилник.

След като тиквата е готова, още топла пюрирайте и добавете останалите съставки.

Изсипете върху блата, заравнете и украсете по желание. В случая аз поръсих с кокосови стърготини и стафиди и още малко сладост на какаовата торта.

Оставих в хладилник за една нощ.

Вкусът на блата наподобява вафла. Тортата има интересен вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар