Mесена домашна баница

15/01/2018
Радка
отРадкаПомощник Готвач57
"Такава баница няма да намерите никъде, защото от домашното по-вкусно няма "
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо645
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - около 800 г
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • олио - 100 г
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. Разделяме на 5-6 топки, като всяка разточваме на тънка кора.

Слагаме плънката на всяка и завиваме на охлюв в тава върху хартия за печене.

След като втаса втори път, заливаме със заливката, по желание поръсваме със сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса за около 40-50 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар