Касър

05/11/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Невероятно, ароматно, леко и бързо ястие за хапване по всяко време! Засищащо и вкуно!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 779
  • Преглеждания за месеца2703
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Запържете ситно скълцания лук в зехтина до омекване. ДОбавете пиперковата паста или доматеното пюре. Добавете измития и отцеден булгур заедно със сол, черен и червен пипер, лимоновия сок и ситно нарязаните домати.

Разбъркайте и след малко долейте вода, необходима за увирането на булгура. Гответе ястието на слаб котлона, докато булгурът се свари. При нужда доливайте още вода.

Накрая добавете ситно скълцаните зелен лук, магданоз заедно с лимоновият сок. Разбъркайте добре и прехвърлете в голяма чиния. Поднесете Касър с листа маруля.

Тази турска гарнитура може да се приготви само с пресни съставки, като единствено булгурът се сварява с малко подправки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сали
Сали
10.05.2013 12:10
Много добре се получава. Но при приготвянето на оригиналният касър, булгурът не се вари. Просто го заливаме с топла вода и го оставяме час, докато набъбне. Лесно, бързо и вкусно.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв