Карамелен крем с банани и фурми

15/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Песто по нашенски, заредено с много витамини и добро настроение "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред подготвям съдчета (стъклени чашки, купички или шоли) за крем карамел и ги подреждам в тавичка.

В касерола с незалепващо покритие на бавен огън карамелизирам кафявата захар, след което я разпределям на дъното на всички съдчета.

Обелвам бананите и ги начупвам на едри парчета в дълбока пластмасова или стъклена купа. Прибавям яйцата, обезкостените фурми и ванилията. Пасирам.

Постепенно добавям прясното мляко. Разбивам, докато се получи хомогенна смес.

Ако желаете, може да прецедите сместа през цедка, но аз лично пропуснах това, защото не исках да губя фибрите от фурмите.

Разпределям сместа в съдчетата. Наливам студена вода във тавичката и слагам в студена фурна.

Кремът се пече в умерено силна фурна и както при крем карамел не е препоръчително да се допуска завиране на водата в тавичката. Ако се налага, намалете градусите на температурата.

Пече се до готовност.

Оставя се да изстине и се слага в хладилника да стегне. Сервира се добре охладен, обърнат в десертна чинийка.

Бележка: От посочените количества на продуктите на мен ми излезнаха шест броя купички.

Резултатът ми хареса - крем с бананов вкус и аромат, с нормална сладост въпреки липсата на бяла захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!