Картофени кюфтета по чепеларски

05/11/2012
Боги
отБогиНовак
"Ето още една традиционна българска рецепта, която да добавите в тефтера с любимите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене3 мин.
Общо33 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 918
  • Преглеждания за месеца740
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените вече картофи обелете и ги намачкайте или прекарайте през преса. Добавете наситнения кромид, яйцата, прясното мляко, натрошеното кубче бульон, малко сол при нужда и черния пипер на вкус.

Добре объркайте сместа и оставете за 15 минути в хладилника. След това загрейте мазнина в тиган. оформяйте средно големи кюфтета, овалвайте ги в брашно и ги изпържете от двете страни.

Поднесете картофените кюфтета по чепеларски със сос от кисело мляко и пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мерито
Мерито
05.08.2013 09:57
Щом е от ЧЕПЕЛАРЕ значи е Супер!!!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв