Пилешко филе с гъби и сметана в гювече

15/01/2018
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф9959813802
"Апетитно и много здравословно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 625
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди нарязваме на парчета.

Лука почистваме и него режем на малки кубчета, както и краставичките.

Изцеждаме гъбите от водата.

В тиган, който е по-дълбок, запържете нарязания на ситно лук в масло. Към него добавяме парчетата нарязано филе.

Разбъркваме добре и добавяме и изцедените гъби и краставичките.

Оставяме така, да се задушат всички продукти, като добавяме накрая солта и черния пипер.

Когато месото е почти готово, прибавяме заквасената сметана, като разбъркваме енергично.

Оставяме ястието за около 10 минути, като след това премахваме от огъня.
Приготвяме си гювечетата /3 бр./, в които разпределяме готовото ястие.

Върху всяко гювече отгоре настъргваме кашкавал.

Поставяме във фурната и печем за около 5-10 минути на горен реотан за запичане на кашкавала.

Сервираме ястието докато е още топло.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Miro
Miro
18.01.2018 15:38
Ако се направи с пресни гъби (да се задушат заедно с месото), мисля ще се получи още по-ароматно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв