Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Бързи и вкусни Начос

Бързи и вкусни Начос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бързи и вкусни Начос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако приготвяте такива вкусотии, домът ви винаги ще е пълен с приятели, нали знаете"

Необходими Продукти

  • тортиля чипс - 200 г царевичен (натурален или със вкус по избор)
  • кайма - 300 г телешка или смес
  • ементал - 200 - 250 г или кашкавал
  • доматено пюре - 200 мл
  • лук - 1 глава средна
  • жълта чушка - 1 бр. голяма
  • зелена чушка - 1 бр. голяма
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 с.л. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лют пипер - 1/2 ч.л. или на вкус
  • магданоз - 2 с.л. ситно накълцан
  • олио - 60 мл
  • бяло вино - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, а чушките - на лентички. Запържете до омекване в олиото на умерен огън.

Добавете каймата и виното и бъркайте, докато стане на трохи и промени цвета си, след което сложете доматения сос и подправете със сол, двата вида пипер, чесъна на прах и кимиона.

Оставете сосчето да къкри на умерен огън до сгъстяване.

В тавичка сипете триъгълничетата царевичен чипс. Ако ползвате такъв, който предварително е овкусен с подправки и сол, то внимавайте да не сте пресолили и соса. При натуралният чипс може да си позволите да го направите по-соленичък.

Разпределете соса върху чипса и поръсете обилно с настърган ементал, гауда, чедър или обикновен кашкавал.

Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и запечете за 7-8 минутки до разтапяне на кашкавала или лек загар - както предпочитате.

Поднесете топли със мариновани халапеньос и гуакамоле.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: