Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Трислоен баварски крем

Трислоен баварски крем

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988491
Трислоен баварски крем1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 600мл
  • желатин - 20г
  • капки ванилова есенция
  • пюре от ягоди - 75г
  • пюре от кайсии - 75 г
  • сметана - 600 мл разбита
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте жълтъците захарта и млякото в тенджера с двойно дъно и я сложете на много слаб огън. Варете, като бъркате постоянно докато яйченият крем се сгъсти, за да залепва на лъжицата.

Сложете 3 с.л. вода в друга тенджера, поставете отгоре желатина и го оставете да се напои. Стоплете на слаб огън да се втечни и избистри и го прибавете към крема.

Сложете ванилията и леко разбъркайте. Прецедете крема в купа. Сипете я в по-голяма купа с ледена вода и бъркайте докато изстине и започне леко да се втвърдява по краищата.

Разделете сместа в три купи. Към едната прибавете пюрето от ягоди, към другата пюрето от кайсии. Когато кремът започне да се втвърдява добавете разбитата сметана във всяка купа.

Разделете не оцветената смес в 6 винени чаши. Сложете чашите под ъгъл в хладилника и оставете сместа да се стегне. Сложете кайсиевата смес в чашите върнете в хладилника след това сложете ягодовата смес.

Когато кремовете се стегнат изправете чашите. Украсете всяка чаша с ягодка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: