Пълнени свински уши

17/01/2018
Таня
отТаняМастър Шеф118712416333
"Мъжете нямат нужда от ухажване, а от пълнени свински уши "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 800
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време.
Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност.

През това време си приготвяме каймата. В купа я поставяме и към нея добавяме солта и черния пипер. Всичко това размесваме добре, като покриваме със стреч и оставяме на страна.

Нарязваме си краставичките на колелца, а кашкавала - на тънки лентички.

След като са сварени ушите, вадим едното и върху него нареждаме краставичките. Върху тях кашкавала и най-отгоре разпределяме каймата.
Този процес се повтаря още веднаж. Най-отгоре поставяме и второто свинско сварено ухо.

Постиламе фолио на плота и поставяме пълнените свински уши.
Първо прегъваме от двете страни и след това навиваме стегнато.

След като сме обвили с фолиото, стягаме отново със стреча няколко пъти.
Слагаме го в плик с цип за варене и поставяме в тенджера с вода.
Отгоре върху плика притискаме с чиния.

Варим така за около 40-50 минути.

Вадим, притискаме с тежък предмет и оставяме така в хладилника за едно денонощие.

Премахваме торбичката, стреча и фолиото и нарязваме на филийки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар