Портокалов сладкиш с шоколадов ганаш

17/01/2018
"Когато името на рецептата звучи като магия за сладост, няма как да не опитаме този сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 297
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре портокала и го нарежете на парчета заедно с кората, ако е с по-дебела кора отстранете бялата част. Сложете парчетата портокал в купата на пасатора и добавете яйцата, захарта и олиото. Пасирайте и прехвърлете сместа в купа.

Прибавете брашното с бакпулвера и с телена бъркалка разбъркайте до еднородна смес.

Застелете с готварска хартия форма с диаметър 18-20 см и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути само на долен реотан. Оставете готовия блат да изстива.

В купа начупете шоколада. Смесете сметаната, маслото, меда и ги загрейте до точка на кипене. Залейте шоколада и оставете две минути, без да бъркате.

След две минути разбъркайте до пълното разтапяне на шоколада. Оставете за 5 минути леко да се охлади.

Изстиналия блат разрежете на две части. С 4-5 с.л. намажете единия блат и покрийте с другия. Залейте с останалия ганаш и декорирайте по ваш избор.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар