Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Кисело зеле с пушени ребърца

Кисело зеле с пушени ребърца

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Кисело зеле с пушени ребърца
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
17/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Много любов има вложена в това ястие, любов и пушени свински ребърца"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пушени ребра - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • черен пипер - щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на ситно, а ребърцата нарежете на отделни части, като всяко парче има кост и месо.

Сипете олио в тенджерата и прибавете зелето, червения пипер и облейте с вода. Покрийте с капака и оставете да поври около 30 минути.

Прибавете пушените ребра и така оставете да къкрят още 30 минути.

Измийте ориза, като го оставите да постои във водата около 10 минути.

Изцедете водата на ориза и сипете в тенджерата с пушения пипер и черния пипер.

Когато оризът е полусварен, изключете котлона и изсипете в тава.

Запечете манджата до оставане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: