Свинска глава с кисело зеле

17/01/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Вкусно предложение за всички, които знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г от бузите на прасето
  • кисело зеле - 1 бр./средна/
  • праз лук - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр. сиврия
  • чесън - 2 скилидки
  • суха чушка - 4 бр.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • семена от копър - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.

Половината от отделената мазнина се изважда.

Месото се залива с чаша топла вода и се задушава.

Когато водата се изпари, се добавя нарязаното зеле, подправките и 2 чаши топла вода.

След около 30 мин се прибавят нарязаните зеленчуци и сухите чушки.

Варенето на ястието продължава още 30-ина минути.

Поднася се топло, поръсено с магданоз и с по една суха чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!