Баницата на мама

07/11/2012
Миленаот МиленаНовак
"Мама правеше най-вкусната баница на света, затова с гордост споделяме нейната тайна рецепта с вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 432
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, за баница
  • сирене - 300 - 350 г в зависимост колко обичате сирене
  • яйца - 4 - 5 броя
  • олио - два пръста от бутилката
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате една тава с малко олио, взимате два листа от корите и ги поставяте в тавата, като сгъвате краищата, ако тавата е кръгла.

Натрошавате сирене, колкото вие си прецените и отново слагате два листа кори. Така редувате, докато корите свършат и нарязвате наредената баница на квадрати.

Заливате краищата на всяко парченце с предварително загрялото олио, след което разбивате яйцата с малко сол и малко вода и заливате баницата. Може и да я намажете с четка - който както му е удобно.

Слагате я да се пече на 160 градуса и си я наглеждайте, че бързо се изпича. След като се изпече, напръскайте баницата с вода и я обърнете в/у три купички за няколко минутки.

След това я завийте с хавлиена-, по-дебеличка кърпа. Останалата след хапването баница (давам съвет) завийте с найлоновата обвивка от опаковката на корите - тя я запазва да не изсъхне!подобни рецепти тук

5 15
4 12
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

vesves123
vesves123
27.12.2016 09:02
И още нещо - тавата трябва да е обикновена а не с тефлоново или друго незалепващо покритие, защото при обръщането баницата ще се изсипе.
3
0
vesves123
vesves123
27.12.2016 08:59
Вместо обикновена сложете газирана вода - 200-300 мл.
9
0
Илиева
Илиева
18.04.2013 10:06
Същата може да се запече леко и да се полеее с горещо олио и отново във фурната .
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв