Пилешко вретено с гъби и кашкавал

07/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Не пропускайте да впечатлите гостите си с това вкусно и ефектно ястие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 640
  • Преглеждания за месеца1096
  • Преглеждания за седмицата213
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 пържоли от гърди
  • кашкавал - около 250 г
  • гъби - 200 г
  • сметана - около 60 мл
  • олио - 50 мл
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват внимателно на тънко, но не прекалено. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Нарязаните ситно гъби се запържват в маслото, докато водата им се изпари и се излива сметаната. Вари се за няколко минути, като леко се разбърква и се овкусява с малко сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се леко да се охлади.

Във всяка пържола се слагат дълги парченца кашкавал и по малко от гъбената смес. Завива се и се забучва с клечки за зъби, за да се затвори и да не се разпадне.

Така приготвените пилешки вретена се запържват леко в малко сгорещена мазнина равномерно, след което се преместват в тавичка и се запичат за още 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 16
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

никнай
никнай
29.01.2016 16:37
Рецептата е добра, може даже да се прави и с пуешко бяло месо и вместо гъби и кашкавал ролцата да се завият с пушен бекон а вътре да се поставят сухи смокини и кашкавал.
2
1
Евгени
Евгени
01.12.2012 12:32
Рецептата е супер но ви съветвам да не го правите със месо от пилешки гърди защото е сухо , по добре вземете бутчета махнете коста като се прави разрез ои средата и полученото парче се разтваря и става като паржола . Няма нужда да се начуква и става приказка. Месото е сосно и крехко и вкусноооо. Добър апетит.
11
2
никнай
никнай
29.01.2016 16:42
Ако ролцата само се запържат бързо да златисто кафяво и след това се потопят и покъкрят малко в сос от сметана и пармезан няма да са сухи - важното е да не се запичат във фурна тогава наистина стават сухи.
12
1

Виж всички коментари или напиши такъв