Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Бързо печено пиле с плънка от кашкавал

Бързо печено пиле с плънка от кашкавал

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Бързо печено пиле с плънка от кашкавал
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусно и толкова лесно, че всеки може да го приготви у дома"

Необходими Продукти

  • пиле - 800 г
  • масло - 80 г.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето, след като се почисти и измие, се подсушава с кърпа и се поръсва отвътре с черен пипер.

Плънката от ситно настъргания кашкавал се поставя на пластове, между които се слагат по 2-3 лъжички масло. Отворът се зашива с конец.

Напълненото пиле се намазва с масло, посолява се, натрива се с червен пипер, поставя се в книжен, леко намаслен плик и се завързва.

Слага се печено пиле в намазнена тавичка, в която се сипва малко вода, и се пече 30 минути в умерено гореща фурна.

Печеното пиле с плънка от кашкавал се поднася се с гарнитура от пържени картофи.

Също може да сложите картофи да се пекат във фурната заедно с пилето - както съм направила на снимката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: