Палачинки с пилешко месо, гъби и кашкавал

18/01/2018
Ива Петкова
отИва ПетковаНовак56
"Палачинки за лакомници "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 533
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:
От прясното мляко, яйцата, брашното, захарта и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. Оставете палачинковото тесто да престои на стайна температура около 15 минути.

В тиган сложете олиото и печете палачинките до изчерпване на количеството.

За плънката:
Пилешкото месо го сварете. Гъбите и краставичките ги нарежете на ситно. Когато месото се е сварило го извадете от тенджерата и го нарежете на много ситно.

В тиган загрейте олиото и запържете вече готовото пилешкото филе, което сварихте предварително. Добавяте гъбите и задушавате няколко минути. Когато месото е леко запържено, а гъбите са омекнали прибавяте киселите краставички. Разбърква се добре.

Оставете плънката да се задуши около 2-3 минути. Добавяте сол и черен пипер и махате от огъня.

С готовата смес напълнете палачинките. Завийте добре за да не се разпаднат. Наредете ги в намазнена тава за печене, поръсете ги обилно отгоре с кашкавал и се запечете до зачервяване на кашкавала. Може да ги сервирате отгоре с резенче домат и поръсени с магданоз както и с млечен сос.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар