Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Класически обикновен кекс

Класически обикновен кекс

ZornicaZornica
Новак
14112440
Класически обикновен кекс1 / 23
07/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Имате ли си любима рецепта за кекс? .... Вече имате"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 2 пакетчета (20 г)
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 ч.ч. (колкото поеме)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата и захарта с миксер за 5 минути. След това постепенно се добавя млякото, олиото, бакпулвера и ванилията.

Най-накрая се разбърква с брашното и орехите. Кексът се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса. Готовият кекс се обръща и се поръсва с пудра захар или пък се маже с течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
534
421
316
211
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пресияна
Пресияна
Кексът беше ПЕРФЕКТЕН ! Но вместо 5 чаши брашно сложих 3 и се получи страхотно ! :)
12.02.2013 14:31
2
Jorkata
Jorkata
Привет на всички, в момета съм сложил кекса във фурната като следвах всички инструкции, но никъде не намирам как точно се пече и за колко време, с вентилатор или без :-) Първият малко го загорих и трудничко излезе от формата трябваше му малко помощ :-))) но пък беше мн вкусен
03.02.2013 17:19
radoslav
radoslav
Да ти поясня за "колкото поеме"!
Когато правиш кекс и не е точно пояснено брашното, най- лесно ще разбереш за сместа дали е точна, като успееш да напишеш осмица (8) в съда в който бъркаш продуктите! Успех :)
29.01.2013 18:10
3
теди
теди
какво означава "4-5 ч.ч. брашно, колкото поеме",каква трябва да стане сместа и не е ли много и не става ли голям кекса.извинявам се за въпросите но сега се уча.
04.12.2012 16:53
Весела
Весела
Искам да каже че веднага след като видях тази рецепта,направих този кекс,Чудесен е аз го намазах със т.шоколад много пухкав стана абе с удоволствие си го хапнахме. :))
04.12.2012 08:31