Чийзкейк шоколадово изкушение

18/01/2018
Габриела
отГабриелаНовак912
"Лесно може да забравите за всякакви хранителни режими и обещания за диети с този невероятен чийзкейк "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 236
  • Преглеждания за месеца633
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет Роден край какаови
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 1 с. л.
  • крема сирене - 1 опаковка Филаделфия
  • маскарпоне - 250 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • шоколад - 2 млечни шоколада Милка
  • натурален шоколад - 2 бр. Своге
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите.

Разтопете маслото и го смесете с натрошените бисквити. Изсипете сместа в кръгла форма, загладете и оформете, за да стане като блат. След това го приберете в хладилника да се охлади за около 15 минути. През това време в купа разбийте крема сиренето, маскарпонето и пудрата захар.

Загрейте котлона и в тенджера с незалепващо дъно сложете 2 от млечните шоколада. Когато започнат леко да се разтопяват, разбърквайте и намалете на по-малко градуси, като едновременно с това добавяте около 250 мл от готварската сметана при непрекъснато бъркане.

След като сте готови с шоколадовия крем, добавете го към сместа, получена от крема сиренето и маскарпонето и разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Изсипете готовия крем във формата, върху вече стегнатия блат от натрошени бисквити и отново върнете в хладилника за около 2-3 часа, докато кремът се стегне и не се разтича.

През това време разтопете натуралните 2 шоколада по същата процедура както млечните. Получения тъмен шоколад изсипете върху вече стегнатия втори слой от чийзкейка.

Приберете го в хладилника и го оставете за едно денонощие, за да бъдете сигурни, че когато махнете формата - той ще остане стегнат. Украсете по желание.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар