Шеметни пилешки бутчета

09/11/2012
mladenka
отmladenkaНовак62
"Обичате ли крехко и сочно пилешко топящо се в устата? Тази рецепта е точно за вас"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 325
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 8 бр. долни пилешки бутчета
  • лук - 5 големи глави кромид
  • гъби - 300 г челадинки или печурки
  • майонеза - 1 кутия
  • универсална подправка - за пиле на грил
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 10 - 20 гр.
  • ЗА ГАРНИТУРА
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 пилешки
  • универсална подправка - 1/2 ч.л.
  • олио - за изпържване на ориза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измитите бутчета се намазват добре с подправката за пиле и оставяме в хладилник докато приготвяме лука и гъбите. Лукът се реже на кубчета, но не много ситни и леко се задушава в захтина, след което към него прибавяме и гъбите (ако са печурки, да са едро нарязани).

Когато лукът поомекне още малко овкусяваме със сол и черен пипер. Изсипваме в тава лука и гъбите, върху тях нареждаме вече овкусените бутчета, намазваме цялата повърхност с майонезата и покриваме с фолио за печене.

Печем в предварително загряна фурна до пълна готовност и накрая само за кратко оставяме да се запече без фолиото.

Оризът се приготвя много лесно: запържваме го за кратко в мазнината доливаме вода в съотношение 1:3 и се овкусява с бульончето и универсалната подправка.

Сервира се като в малко по дълбока чиния се слага оризът, който играе ролята на канапе и върху него се слага пилешкото. Поръсва се с пресен магданоз и се поднася.подобни рецепти тук

5 12
4 11
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Ani Petrova
Ani Petrova
31.05.2016 02:14
A nayloi opitavl li e mandjata po tazi recepta ili samo se vodite po vida i, zashtoto veche prigotvyah neshto podobno s pileshko meso i stana dostoino za bokluka?????
2
2
Petya Angelova
Petya Angelova
14.04.2014 13:47
Наистина шеметни!
0
0
Галя
Галя
02.01.2014 21:00
Ани предполагам, че със кисела сметана ще се достигне подобен вкус!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв