Кисело зеле с амарант и телешко

19/01/2018
РАГ
отРАГИноватор32212111
"Баба ви като не е яла киселото зеле с амарант, да знаете, че се е минала - така е най-вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се варят в тенджера под налягане. След това се почистват от кокалите и се накъсва месото.

Задушаваме лука и морковите в малко зехтин или ако не искаме да пържим в малко расол. Прибавяме и зелето и подправките. Сипваме малко расол отново, в зависимост колко кисел е и колко рядко искаме да остане ястието.

Сипва се амарантът - около 200 г. Той се вари изключително бързо, диетичен и полезен е, затова Ви го препоръчвам като заместител на белия ориз.

Добавяме месото и когато зелето омекне, а амарантът се напука, ястието е готово за сервиране!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар