Бяла шоколадова торта със захаросани плодове

18/01/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф66720722531
"Едно от най-вкусните неща, които човек може да опита "
Приготвяне90 мин.
Готвене25 мин.
Общо115 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • готови блатове - 3 бр.
  • маскарпоне - 300 г
  • шамфъстък - 2 с.л., наситнен
  • пудра захар - 2 с.л.
  • портокалов сок - 50 мл
  • пина колада - 50 мл бяла
  • портокалова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • портокалов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • черен шоколад - 80 г настърган
  • захаросани плодове - към 50 г, ситно нарязани
  • бял шоколад - 350 г
  • белтъци - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • пудра захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема разбийте маскарпонето с пудрата захар, портокаловия сок и кора, докато сместа стане гладка. Разбъркайте с нарязаните ситно захаросани плодове, шамфъстъка и настъргания шоколад.

В отделен съд смесете портокаловия сок и пина коладата и след това разделете получената смес в три отделни чашки.

Върху подходящ поднос сложете първия блат, намажете го със сместа от портокал колада от първата чашка и върху блата разпределете половината крем.

След това сложете вторият блат, намажете и него с портокалено-коладената смес от втората чашка и покрийте с останалия крем.

Сложете най-отгоре и третия блат и леко го намажете с последната чашка от портокалено-коладената смес.

На водна баня разтопете белия шоколад.

В купа смесете лимоновия сок и белтъка, добавете пудрата захар и разбийте хубаво с миксер. Постепенно добавете и белият шоколад.

Покрийте тортата с бялата глазура, като загладите с шпатула.

Накрая украсете според вашият вкус със захаросани плодове, черен шоколад или да поръсите със счукан шам-фъстък.

Приберете в хладилник за минимум 6 часа преди консумация!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар