Тортиля

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
13/11/2012
"Обичате ли испанска кухня или желаете нещо по-различно да изпробвате? Вижте това. Ще си оближете пръстите! Гарантираме!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252 637
  • Преглеждания за месеца2665
  • Преглеждания за седмицата524
  • Коментирана49 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на малки парчета. Загрейте тигана със зехтина и сложете картофите. Котлонът трябва да бъде умерен. Скълцания ситно лук също може да добавите към картофите. Запържете всичко до леко кафеникав цвят на лука и след 10 минути отцедете олиото.

Посолете всичко и го добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа. Върнете тигана на котлона с малко зехтин и сипете яйцата с картофите. Захлупете тигана и го оставете да се готви така за 5-10 минути - докато дъното стане кафяво.

С помощта на капака обърнете тортилята и я изпържете до лек захар и от другата страна. Сложете готовата тортиля в чиния и след като леко се охлади, я поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 44
4 17
3 7
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (49)

Соня Плеснева
Пробвали ли сте да слагате плънка по средата?
0
0
Елена Кавак
Елена Кавак
05.09.2016 19:47
Направих рецептата и се получи добре, но не обърнах тортилята, а след като я изпържих за 2-3 минути на тиган я довърших във фурната на горна. Четох, че в оригиналната рецепта лука е доста повече и се пържи отделно, и смятам да пробвам и този вариант.
0
0
Елена Кавак
Елена Кавак
05.09.2016 17:21
След като изчетох всички мнения смятам да я пробвам, но с малко повече зехтин и ще добавя чесън. Обичам да експериментирам, а и комбинацията картофи-яйца е любима на мъжа ми, така че все ще я хапне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти