Тортиля

13/11/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Обичате ли испанска кухня или желаете нещо по-различно да изпробвате? Вижте това. Ще си оближете пръстите! Гарантираме!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо332 315
  • Преглеждания за месеца4940
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана50 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на малки парчета. Загрейте тигана със зехтина и сложете картофите. Котлонът трябва да бъде умерен. Скълцания ситно лук също може да добавите към картофите. Запържете всичко до леко кафеникав цвят на лука и след 10 минути отцедете олиото.

Посолете всичко и го добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа. Върнете тигана на котлона с малко зехтин и сипете яйцата с картофите. Захлупете тигана и го оставете да се готви така за 5-10 минути - докато дъното стане кафяво.

С помощта на капака обърнете тортилята и я изпържете до лек захар и от другата страна. Сложете готовата тортиля в чиния и след като леко се охлади, я поднесете.подобни рецепти тук

5 47
4 18
3 8
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (50)

Лилия Цачева/Lipodve
Изглежда страхотно! Ако ми остане време още довечера ще опитам!
0
0
Plesneva
Plesneva
29.09.2016 11:40
Пробвали ли сте да слагате плънка по средата?
0
1
Елена Кавак
Елена Кавак
05.09.2016 19:47
Направих рецептата и се получи добре, но не обърнах тортилята, а след като я изпържих за 2-3 минути на тиган я довърших във фурната на горна. Четох, че в оригиналната рецепта лука е доста повече и се пържи отделно, и смятам да пробвам и този вариант.
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв