Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортия»Тортиля с картофи, яйца и лук

Тортиля с картофи, яйца и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Обичате ли испанска кухня или желаете нещо по-различно да изпробвате? Вижте това. Ще си оближете пръстите! Гарантираме!"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 броя
  • яйца - 4 - 5 броя
  • лук - 1 глава, средно голяма
  • зехтин - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на малки парчета. Загрейте тигана със зехтина и сложете картофите. Котлонът трябва да бъде умерен. Скълцания ситно лук също може да добавите към картофите. Запържете всичко до леко кафеникав цвят на лука и след 10 минути отцедете олиото.

Посолете всичко и го добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа. Върнете тигана на котлона с малко зехтин и сипете яйцата с картофите. Захлупете тигана и го оставете да се готви така за 5-10 минути - докато дъното стане кафяво.

С помощта на капака обърнете тортилята и я изпържете до лек захар и от другата страна. Сложете готовата тортиля в чиния и след като леко се охлади, я поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
550
418
38
24
11
Дай твоята оценка: