Шоколадови бонбони Гараш

18/01/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваПомощник Готвач743578
"Ако харесвате тортата, няма как да не се влюбите в тези топящи се в устата шоколадови бонбони "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 406
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за бонбините
  • бисквити - 1 1/2 пакет Роден край с масло
  • орехи - 100 г
  • течен шоколад - 5 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 30 г
  • за заливката
  • черен шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запичаме орехите за 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Смиламе бисквитите и орехите с блендер или ги начупваме на ситни парченца.

На котлона загряваме млякото и маслото, които трябва почти да заврат. Отстраняваме от котлона и прибавяме към тях течния шоколад и бъркаме докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

В купа смесваме всички съставки.

От получената смес оформяме топчета с големина на орех. Нареждаме ги в поднос и ги поставяме в хладилника за два часа.

След като бонбоните са се втвърдили си приготвяме заливката.

В горещото мляко начупваме шоколадите, разбъркваме докато се разтопят. Добавяме малко олио и в тази смес овалваме бонбоните.

По желание може да украсим с ядки, филиран бял шоколад, кокос.

Бон апети!

Източник: Теодора Титова - Домашни вкусотииподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар