Ябълков сладкиш с орехи, конфитюр и канела

18/01/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак11322268
"Запишете си рецептата, защото нещо ни подсказва, че ще приготвите и опитате този ябълков сладкиш с канела повече от веднъж "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 104
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • растително масло - ¾ ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. едро натрошени
  • захар - 1 ч.ч.
  • конфитюр - 1 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на едро. Яйцата се разбиват със захарта и маслото. Добавят се ябълките, орехите, брашното, канелата, содата и малко сол. Всичко се разбърква добре.

Излива се в тавичка с незалепващо покритие или върху хартия за печене.

Пече се на 160 градуса около 30 мин.

След като поизстине се намазва с конфитюр.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар