Торта Щастливеца

19/01/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719131
"Щастливец е онзи, който успее да опита тази сочна торта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 602
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо крема за тортата.

В дълбока пластмасова купа слагаме белия течен шоколад и сладкарската сметана. Разбиваме с миксер на силни обороти. Постепенно, малко по малко, прибавяме маскарпонето, като не спираме да бъркаме с миксера вече на бавни обороти.

Загряваме леко прясното мляко (да е хладичко, не горещо! ), слагаме го в купичка и сипваме при него Бейлиса.

В тази млечна смес топваме бисквитите за кратко, една по една, и подреждаме в правоъгълна тава, дъното на която леко сме намазали с тънък пласт крем.

Редуват се ред бисквити и 3 пласта крем. Завършва се задължително с крем. Заглаждаме отгоре. Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилника.

След 5-6 часа поне тортата е готова за консумация. Сервира се в дълбока десертна чиния, като оформяме топки с лъжица за сладолед. За една порция са достатъчни 3 средно големи топки.

Поръсете с едро смлени орехови ядки и поднесете.

За направата на тази торта не се изисква майсторлък, а е истинска наслада за сетивата! Вярно е, че продуктите за направата ѝ са скъпи, но имайте предвид, че определено си заслужава!

Ако желаете, може да намалите продуктите на 1/2 и да направите малка тава торта. Любителите на белия шоколад ще я оценят и несъмнено ще останат впечатлени.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар