Бял постен борш

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Бял постен борш
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
19/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
29 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
69 мин.
Порции
4
"Един по-различен борш, който ще ви грабне със свеж вкус и приятен аромат"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - 2 шепи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 2 литра
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.

В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври.

Нека къкри, докато зеленчуците омекнат. Добавете пастата и нека всичко се готви още 5 минути. Бульонът би трябвало да е прозрачен.

Преди сервиране опитайте, добавете при необходимост още подправки, и завършете със струйка зехтин, магданоз и/или копър.

Зеленчуците се нарязват - картофите, морковите и лука на кубчета, чесъна на ситно, а зелето на не много едро.

В тенджера се сипват всички зеленчуци, налива се водата и се оставя да заври.

Когато това стане, се прибавя кубчето бульон и се намаля само да къкри. Оставя се така докато омекнат картофите.

Тогава се добавят чубрица, черен пипер и шарена сол, сол, ако е необходимо, слага се фидето и се оставя още, докато е готово и фидето.

Накрая се добавя наситнен магданоз, разбърква се и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: