Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени джоланчета с билково картофено пюре

Печени джоланчета с билково картофено пюре

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Печени джоланчета с билково картофено пюре
Снимка: Зори
1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Предвкусваме нещо много вкусно, а вие?"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 кг джоланчета с кост
  • олио - 8 с.л
  • чесън - 1 глава
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • гъбен бульон - 2 ч.ч.
  • за пюрето
  • картофи - 10 бр.
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • девесил - 1/2 ч.л. изсушен
  • розмарин - 1/2 ч.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • целина - 1 ч.л. изсушена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • маруля - няколко свежи листа за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресованите скилидки чесън, черния и лютия пипер, кимион, сол и олиото. Джоланчетата се измиват и намазват хубаво със сместа.

Покриват се и се оставят на студено, за да се мариноват за няколко часа или за цяла нощ.

Маринованото месо се поставя в тавичка, наливат се виното и бульонът, покрива се тавата с алуминиево фолио и се пече около два часа във фурната на 180 градуса. При необходимост се долива допълнително бульон в тавата.

След това фолиото се отстранява и джоланчетата се връщат във фурната докато покафенеят.

През това време картофите се измиват и сваряват.Обелват се, намачкват се и към тях се добавя леко разтопеното масло, затопленото прясно мляко, пресованите скилидки чесън, сол, черен пипер и смлените билки: девесил, чубрица, целина и розмарин. Разбърква се хубаво и с помощта на лъжица за сладолед се оформят топчета.

Всяка порция печено свинско се гарнира с лист свежа зелена салата и топчета ароматно билково картофено пюре.

Печените джоланчета с билково картофено пюре са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: