Чорбаджийска пърженица

20/01/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58175020043
"Друго си е да си чорбаджия - най-вкусното ядене ти приготвят "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 248
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.

Към него се прибавя почистеният и нарязан на полумесеци лук и зелената чушка на кръгчета. Готви се така 5 минути и се прибавят нарязаните на филийки печурки.

Разбърква се и се добавят нарязаните краставички, консервираните домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки.

Ястието се овкусява се със сол и чубрица. Готви се така около 5 минути, след което се налива виното.

Оставя се течността да се изпари и отгоре върху продуктите се натрошава сирене. Разбърква се добре.

В пърженицата с лъжица се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. След като се забулят яйцата, ястието се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина Иванова
Нина Иванова
25.01.2018 12:54
Невероятна вкуснотийка :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв