Чорба с домашно пиле

20/01/2018
Вивта Сан
отВивта СанНовак10210
"И с пиле от магазина пак ще стане вкусна, но нищо не може да се сравни с чорбата от домашно пиле и вие го знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме вода да заври със сол. По-добре да има повечко сол и ако стане много солено, може да разредите с вода. Аз използвам тенджера от 5 литра и оставям около 5 см. отгоре.

След като заври водата, слагаме пилешкото да ври. Домашното пиле увира по-трудно, така че отделете повече време, за да не остане жилаво.

Отделно обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кубчета като за мусака. Нарязваме чушките и лука на дребно. Слагаме мазнина в тиган да се загрее и в нея запържваме лука, морковите и чушките.

След като пилето е добре сварено и отделило бульон, слагаме запържените зеленчуци в бульона. Оставяме да доври. Накрая слагаме още малко сол, черен пипер, целина и магданоз.

Аз слагам 2-3 лъжици домашна едросмляна лютеница, вместо само домати, но е въпрос на личен избор. Сервираме с поръсен пресен магданоз. Може да се направи и застройка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!