Торта Орео с маскарпоне

20/01/2018
"Човек най-много съжалява за тортите, които не е изял, от нас да го знаете "
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 888
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера в купа и добавяме захарта и какаото. Разбъркваме добре, докато се получи еднородна смес. Добавяме майонезата и водата, продължаваме да разбъркваме.

Разделяме сместа на три, застиламе тавичка с диаметър около 20 см. с хартия за печене и печем три кори една след друга в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Можем да разпределим сместа в три еднакви тавички и така да ги изпечем.

Крема приготвяме, като разбием маскарпонето с пудрата захар, а след това прибавим и крема сиренето. Накрая прибавяме и предварително разбитата на сняг сметана. Отделяме една част от крема за измазване и декорация на тортата.

Към останалата смес прибавяме половината бисквитки, като ги натрошаваме. Сглобяваме тортата, като редуваме блат, половината крем, блат, другата половина от крема и завършваме с блат.

Измазваме тортата с около 2/3 от заделения крем. Разполовяваме една част от останалите бисквитки и ги облепяме по основата на тортата, като бордюр. Прибираме в хладилника за около 2-3 часа.

Приготвяме ганаша, като загреем сметаната и разтопим в нея шоколада. Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада. Оставяме да се поохлади.

Изваждаме тортата от хладилника и я заливаме отгоре с ганаша. Той ще потече и ефектно по стените на тортата. Натрошаваме малко бисквити отгоре, шприцоваме разички и поставяме изправени бисквитки. Хубаво е тортата да престои едно денонощие, за да омекнат бисквитките.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар